blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Tort malinowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Tort malinowy.

Składniki:

Tort malinowy.

 

  • Składniki ciasta:
  • 6 dag masła,
  • 4 dag cukru,
  • żółtko,
  • cukier waniliowy,
  • 13 dag mąki,
  • 5 dag białej polewy.

 

  • Składniki kremu:
  • 3 jajka,
  • 30 dag malm,
  • 125 ml kremówki,
  • 7,5 dag cukru pudru.

 

  • Na galaretkę:
  • 3 łyżki tartej bułki,
  • 40 dag malin,
  • 10 dag cukru
  • 2 łyżki proszku żelującego agar-agar.
  • Do dekoracji:
  • płatki migdałowe,
  • 3 łyżki śmietany.

 

Sposób przygotowania:

Tort malinowy.
Z masła, mąki, żółtka i cukrów zagnieść ciasto, schłodzić. Wyłożyć tor-townicę. Upiec na złoty kolor w temp. 180 st. Posmarować rozpuszczoną polewą. Zmiksowane maliny ubić ze śmietaną, jajkami i cukrem. Rozłożyć krem na cieście, lekko podpiec. Posypać tartą bułką. Maliny lekko podgrzać, aż puszczą sok. Dodać proszek żelujący, zagotować. Polać tort. Udekorować płatkami migdałowymi i ubitą śmietaną.