Sposób przygotowania:
Tort malinowy
Ubić pianę z białek dodając powoli 1/2 szklanki cukru pudru. Osobno roztrzepać żółtka, sól i resztę cukru. Wymieszać pianę z masą żółtkową. Mąkę i mąkę ziemniaczaną stopniowo sypać na wierzch masy. Delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tortownicy i szybko wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 200 stop. C. około 35 minut i pozostawić w formie, aż ostygnie. Przekroić poziomo na 3 części. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Czekoladę rozpuścić, przestudzić, dodać likier i 3 łyżki cukru pudru. Ucierać aż powstanie gęsty krem. wymieszać go z 1/3 bitej śmietany i posmarować pierwszą warstwę tortu. Maliny zagotować z 3 łyżkami cukru pudru. Ostudzić, wymieszać z 1/3 bitej śmietany. Posmarować drugą warstwę. Wierzch tortu pokryć resztą bitej śmietany, posypać kakao i udekorować malinami.