lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Tort migdałowo-czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Znakomity tort np na nadchodzące święta

Tort migdałowo-czekoladowy

Składniki:

Tort migdałowo-czekoladowy

 

 

  • Masa czekoladowa:
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1.5 szklanki cukru
  • 2 kostki masła
  • 5 łyżek kakao

 

  • Ponadto biszkopt.

Sposób przygotowania:

Tort migdałowo-czekoladowy
Upiecz biszkopt w tortownicy. Migdały sparz,obierz i zmiel. Cukier zagotuj dodaj zmielone migdały, podczas gotowania dodawaj śmietanę.Całość wymieszaj i ostudź. Masę migdałową wyłóż na biszkopt. Mleko zagotuj z cukrem, zdejmij z ognia powoli dodawaj masło i ucieraj. Gdy masa przestygnie dodaj kakao i całość energicznie wymieszaj lub zmiksuj. Masę wylej na masę migdałową. Tort udekoruj wg uznania i schłódź.

Tagi:

biszkopt