A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Tort naleśnikowy

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

ciekawy sposób na zachęcenie do jedzenia miłośnika tortów

Tort naleśnikowy

Składniki:

Tort naleśnikowy

 

 

Sposób przygotowania:

Tort naleśnikowy
Mleko i jaja łączymy ze sobą dosypujemy mąkę ze szczyptą soli,tak aby konsystencja ciasta lanego pozostawiała po wyjęciu łyżki z ciasta cienką,aksamitną powłoczkę.Dopiero gdy ciasto jest gotowe wkruszamy do niego twaróg i miksujemy na małych obrotach w celu rozbicia większych grudek.Smażymy na oleju na złoty kolor.Przekładamy gorące dżemem,a ostatnią warstwę powinny stanowić jagody.Torcik polewamy sosem truskawkowym i dekorujemy jagodami. Smacznego.