Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Tort naleśnikowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Naleśnik rolowany, naleśnik chusteczka, a może naleśnik tort?

Tort naleśnikowy.

Składniki:

Tort naleśnikowy.

 

  • naleśniki:

 

  • 2 szklanki mleka
  • 10 łyżek mąki
  • jajko
  • szczypta soli
  • 400 g twarogu
  • 3/4 szklanki mleka
  • 3 łyżki cukru do smaku
  • zapach

 

  • polewa:

 

Sposób przygotowania:

Tort naleśnikowy.
Z podanych składników wyrabiamy ciasto i smażymy naleśniki. Twaróg miksujemy z mlekiem i dodatkami na gładką masę, ma nie być grudek. Chłodne placki przekładamy masą serową aż do wyczerpania składników. Robimy polewą...połowę mleko podgrzewamy dodajemy kakao i miód. W drugiej namaczamy żelatynę. Jak napęcznieje podgrzewamy i wlewamy do masy z kakaem. Jeszcze mleko w proszku i możemy smarować wierzch tortu.