zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Tort orzechowo- czekoladowo-kokosowy

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Doskonały na różne okazje, urodziny, imieniny...

Tort orzechowo- czekoladowo-kokosowy

Składniki:

Tort orzechowo- czekoladowo-kokosowy

 

  • biszkopt jasny
  • 6 jajek
  • 6 łyżek cukru
  • 6 łyżek mąki
  • szczypta soli
  • łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

 

  • masa czekoladowa:
  • 20 dkg cukru pudru
  • 25 dkg masła
  • duża łyżka kakao
  • 2 łyżki spirytusu

 

 

  • masa kokosowa

 

  • 20 dkg kokosu drobnego
  • pół litra mleka
  • 20 dkg masła
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 białka

 

 

  • masa budyniowa

 

  • pół litra mleka
  • 2 budynie śmietankowe
  • 2 łyżki cukru
  • 25 dkg masła

 

 

Sposób przygotowania:

Tort orzechowo- czekoladowo-kokosowy
Z podanych składników upiec biszkopty, po ostudzeniu przekroić jasny na2 blaty i orzechowy na 2 i nasączyć według smaku.
Masa czekoladowa:
cukier utrzeć z masłem dodać kakao i spirytus
Masa kokosowa
kokos gotować w mleku (około 20 minut) aż wygotuje sie mleko
masło utrzeć z cukrem pudrem, osobno ubić dwa białka i dodać do masła, połączyć wszystko z kokosem( zimnym)

Masa budyniowa
budynie ugotować ,ostudzić
masło utrzeć z cukrem i dodawać po trochu ostudzony budyń.

Blaty biszkoptów przekładać masami i udekorować.
Smacznego :))