Sposób przygotowania:
Tort orzechowy z kakao i wiśniami
Biszkopt orzechowy:
Białka oddzielilam od żółtek i ubiłam na sztywno z cukrem. Nastepnie zmiksowałam z żółtkami. Po całkowitym połaczeniu przesitowałam mąkę z proszkiem, wsypałam orzechy, wlałam margaryne i delikatnie, dokładnie wymieszałam. Piekłam 25 minut w 180 stopniach.
Biszkopt jasny:
Białka oddzieliłam od żółtek i ubiłam je na sztywną pianę z cukrem. Nastepnie dodałam żółtka i zmiksowałam. Przesitowałam mąkę z proszkiem, wlałam margaryne i wymieszałam. Piekłam 20 minut w 180 stopniach.
Przygotowałam żelatynę i odstawiłam do ostygnięcia. Przez ten czas ubiłam śmietane na puch. Nastepnie dodawałam cukier i kakao i zmiksowałam. Wlałam zimną żelatyne i jeszcze raz zmiksowałam.
Biszkopta nasaczyłam ponczem z rumu i wody. Posmarowałam masa i przykryłam drugim biszkoptem. Wierzch posmarowałam masą i ułożyłam wiśnie i orzechy.
Białka oddzielilam od żółtek i ubiłam na sztywno z cukrem. Nastepnie zmiksowałam z żółtkami. Po całkowitym połaczeniu przesitowałam mąkę z proszkiem, wsypałam orzechy, wlałam margaryne i delikatnie, dokładnie wymieszałam. Piekłam 25 minut w 180 stopniach.
Biszkopt jasny:
Białka oddzieliłam od żółtek i ubiłam je na sztywną pianę z cukrem. Nastepnie dodałam żółtka i zmiksowałam. Przesitowałam mąkę z proszkiem, wlałam margaryne i wymieszałam. Piekłam 20 minut w 180 stopniach.
Przygotowałam żelatynę i odstawiłam do ostygnięcia. Przez ten czas ubiłam śmietane na puch. Nastepnie dodawałam cukier i kakao i zmiksowałam. Wlałam zimną żelatyne i jeszcze raz zmiksowałam.
Biszkopta nasaczyłam ponczem z rumu i wody. Posmarowałam masa i przykryłam drugim biszkoptem. Wierzch posmarowałam masą i ułożyłam wiśnie i orzechy.