Sposób przygotowania:
Tort piernikowy z nutką pomarańczy
Biszkopt: Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Gdy będzie szklista dodawać po jednym jajku. Wszystkie suche składniki przesiać i dodać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać szpatułką. Biszkopt upiec w tortownicy (21cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 30 minut w 180 stopniach, do tzw. suchego patyczka. Ostudzić i przekroić na 3 blaty. Masa serowo-pomarańczowa: W większym rondlu rozpuścić masło i cukry. Dodać ser, rozbełtane jajka. Podgrzewać cały czas mieszając aż zacznie bulgotać. Dodać skórkę startą z pomarańczy i budyń rozdrobniony w mleku. Mieszać do czasu aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia. Blaty biszkopta nasączyć sokiem wyciśniętym z pomarańczy. Najniższy blat ułożyć na duży talerz, nałożyć obręcz tortownicy, wylać 1/3 część masy. Czynność powtórzyć. Górną warstwą ma być masa serowa. Ostudzić. Polewa: czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać masło i wymieszać do jego rozpuszczenia. Polać tort i udekorować kolorowymi cukrowymi ozdobami.