Sposób przygotowania:
Tort serowy
Ser biały mielimy. Żółtka jajek, cukier puder i miękką margarynę dokładnie miksujemy, następnie dodajemy małymi porcjami zmielony ser, na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy ręką.
Ser dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao i mieszamy, do drugiej wsypujemy cukier waniliowy i również dokładnie mieszamy. Boki tortownicy delikatnie smarujemy margaryną, na dół układamy biszkopty, wykładamy masę serową kakaową, dajemy warstwę herbatników, następnie dżem i kolejną warstwę serową – waniliową. Ponownie układamy warstwę herbatników. czekoladę rozpuszczamy z mlekiem i polewamy nasz tort, zdobimy w sposób dowolny. Tort należy zrobic przynajmniej 6 godzin przed podaniem aby dobrze nawilgnął, dopiero po tym czasie odpinamy boki tortownicy (wcześniej lekko odhaczamy nożem).
Ser dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao i mieszamy, do drugiej wsypujemy cukier waniliowy i również dokładnie mieszamy. Boki tortownicy delikatnie smarujemy margaryną, na dół układamy biszkopty, wykładamy masę serową kakaową, dajemy warstwę herbatników, następnie dżem i kolejną warstwę serową – waniliową. Ponownie układamy warstwę herbatników. czekoladę rozpuszczamy z mlekiem i polewamy nasz tort, zdobimy w sposób dowolny. Tort należy zrobic przynajmniej 6 godzin przed podaniem aby dobrze nawilgnął, dopiero po tym czasie odpinamy boki tortownicy (wcześniej lekko odhaczamy nożem).