Sposób przygotowania:
Tort śmietankowo brzoskwiniowy
Margarynę rozpuścić i wystudzić. Białka ubić na sztywno, dodać cukier, dalej ubijać. Następnie dodawać po jednym żółtku, aż do wykończenia. Później dodawać po łyżce przesianej mąki połączonej z proszkiem do pieczenia i makiem. Na koniec wlać zimną margarynę, wmieszać delikatnie łyżką. Tortownicę o średnicy 24 cm wysmaruj, obsyp mąką, wlej ciasto piec około 30 min. w 170 st. Upieczone i zimne ciasto podzielić na 3 krążki. Żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu. Do naczynia wlać śmietanę, ubijać, gdy zacznie gęstnieć dodać żelatynę cukier puder , śmietanę fix, oraz Śnieżkę. Na dolny spód ciasta dajemy część ubitej śmietany, oraz pokrojone w kostkę brzoskwinie przykrywamy drugim krążkiem, znów kładziemy część śmietany i pokrojone brzoskwinie przykrywamy trzecim krążkiem, dociskamy. Górę oraz boki smarujemy resztą śmietany ozdabiamy ósemkami brzoskwiń. Wkładamy do lodówki na około 2 godziny, aby się schłodził.
marietta
gosia47-47
Cieszę się że sie podoba, szkoda tylko że nie można dodać jeszcze drugiego zdjecia końcowego ukrojonego kawałka. Tez ieknie wygląda