Sposób przygotowania:
Tort śmietankowo-budyniowy z anansem
Biszkopty przeciąć na pół, mają być 4 krążki. Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy sok z cytryny (aby krem nie był mdły), zagęszczamy śmietan-fixami lub żelatyną. Dokładna instrukcja wykonania śmietankowego kremu znajduje się tutaj. Siedem plastrów ananasa odłożyć do ozdoby wierzchu, resztę pokroić w kostkę. Pierwszy krążek posmarować dżemem. Wyłożyć część kremu, ale nie za dużo, tak tylko żeby zakryć dżem. Drugi krążek nasączyć, wyłożyć ostudzony budyń, wymieszany z rodzynkami. Trzeci krążek również nasączyć ponczem. Wyłożyć część kremu oraz pokrojone ananasy, przykryć kremem. Czwarty, ostatni krążek też nasączyć, wierzch i boki tortu obsmarować resztą kremu. Boki obsypać wiórkami kokosu, a wierzch udekorować esami-floresami z rozpuszczonej gorzkiej czekolady (wystarczy 4-5 kostek), całość ozdobić odłożonymi ananasami z puszki. Plastry przekrawać wzdłuż na pół i z każdego utworzyć różyczkę.