Sposób przygotowania:
Tort śmietankowy z malinami i borówkami
Białka ubić na sztywno z cukrem. Pod koniec miksowania dodać żółtka. Wsypać przesitowaną mąkę, proszek do pieczenia i kisiel. Dokładnie wymieszać.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 25 minut. Po wystudzeniu przeciąć na pół. Maliny opłukać i przełożyć do garnka i dusić pod przykryciem aż się rozgotują.
Dodać galaretkę malinową. Wymieszać i ostudzić. Żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Śmietanę ubić na puch na najwyższych obrotach.
Cały czas miksując dodać cukier puder i żelatynę. Biszkopta posmarować malinami i na to wyłożyć śmietanę. Przykryć drugim biszkoptem, posmarować wierzch i bok śmietaną.
Na wierzchu posypać borówkami amerykańskimi.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 25 minut. Po wystudzeniu przeciąć na pół. Maliny opłukać i przełożyć do garnka i dusić pod przykryciem aż się rozgotują.
Dodać galaretkę malinową. Wymieszać i ostudzić. Żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Śmietanę ubić na puch na najwyższych obrotach.
Cały czas miksując dodać cukier puder i żelatynę. Biszkopta posmarować malinami i na to wyłożyć śmietanę. Przykryć drugim biszkoptem, posmarować wierzch i bok śmietaną.
Na wierzchu posypać borówkami amerykańskimi.