Sposób przygotowania:
Tort śmietanowo-wiśniowy
Najpierw robimy biszkopt. Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Żółtka, ocet i proszek do pieczenia mieszamy, dodajemy do piany. Ubijamy, wsypując mąkę i kakao. Wlewamy do tortownicy. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Odkładamy na noc. Wiśnie drylujemy, sok zachowujemy. Biszkopt przekrawamy na trzy placki. Dwa nasączamy sokiem z wiśni. Kremówkę ubijamy z zagęstnikami i cukrem pudrem. Żelatynę namaczamy w 3 łyżkami soku z wiśni, rozpuszczamy. Łączymy z wiśniami. Rozkładamy na spodnim biszkopcie. Przykrywamy nasączonym krążkiem. Wykładamy 1/3 śmietany. Układamy trzeci krążek. Ozdabiamy resztą śmietany. Posypujemy startą czekoladą.