Sposób przygotowania:
Tort śmietanowy z owocami
Białka ubić na sztywno dodając powoli cukier i cukier wanil.następnie żółtka.Wymieszać łopatka drewnianą dodając przesiane mąki z proszkiem,upiec w temp 150-160 C około 30-35 min.Najlepiej upiec biszkopt dzień wcześniej lepiej się wtedy przekroi.Przeciąć na 3 krążki każdy krążek nasączyć sokiem z owoców z puszki,następnie na 2 warstwach tortu rozłożyć owoce,a na nie Krem: ubijać śmietanę dodając cukier wanil.Śmietan Fix, a na koniec schłodzoną do letnią żelatynę.Ubita śmietanę w misce dziele sobie na 3 części,wtedy będzie równo wszystko rozłożone na torcie,2 części kremu do środka a trzecia do posmarowania boków,góry i dekoracji,(zrobienia rozetek), Najlepiej smakuje zrobiony 4 godzinki przed podaniem.Smacznego:)