Sposób przygotowania:
Tort truskawkowy wg Zolek92
Biszkopt: Białka ubij na sztywną pianę z cukrem.Dodawaj po jednym żółtku następnie przesiej mąki i bardzo delikatnie wymieszaj. Masę przełóż do tortownicy o średnicy 28 cm i piecz w 180 stopniach przez ok 40-45 minut. Gotowy biszkopt ostudź do góry dnem na kracie i przekrój na trzy części.
Masa: Żelatynę rozpuść w ciepłym mleku. Śmietanę ubij na sztywno z cukrem dodaj żelatynę i rozmrożone, drobno pokrojone truskawki. Delikatnie i ostrożnie wymieszaj. Na jedną cześć biszkoptu wyłóż połowę masy, przykryj kolejnym biszkoptem i znowu masa. Resztę śmietany ubij na sztywno i ozdób wg.uznania tort. Użyj truskawek (lub dżemu) i orzechów.
Masa: Żelatynę rozpuść w ciepłym mleku. Śmietanę ubij na sztywno z cukrem dodaj żelatynę i rozmrożone, drobno pokrojone truskawki. Delikatnie i ostrożnie wymieszaj. Na jedną cześć biszkoptu wyłóż połowę masy, przykryj kolejnym biszkoptem i znowu masa. Resztę śmietany ubij na sztywno i ozdób wg.uznania tort. Użyj truskawek (lub dżemu) i orzechów.