Sposób przygotowania:
Tort Tutti Frutti
Biszkopt ulożyc na odpowiedniej paterze. Naokoło biszkoptu założyć specjalny kołnierz, do przygotowywania takich tortow z żelatyną. Gdy takiego nie mamy.. możemy sobie pomóc kołnierzem tortownicy. Pomarańcze bieramy grubo ze skórki, tak żeby bylo widać miąższ owocu. Potem wycinamy tylko miąższ, bez bialych skórek. Całą resztę wyciskamy z soku do miseczki. Mandarynki otworzyc i odcedzić.. sok wypić ;) Truskawki umyć i pokroić na ćwiartki. Winogrona umyć i poodrywać z grona. Jogurt wymieszać z cukrem i sokiem z cytryny oraz sokiem wyciśniętym z resztek pomarańczy. W 3 łyżkach wody namoczyć żelatynę. Kremówkę ubić na sztywno. Namoczoną żelatynę rozpuścić kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, wkładając ją tam na 10 - 20sek. Do żelatyny dodac dwie łyżki jogurtu i wymieszać. Czynnosc tę powtórzyć. Teraz wlać żelatynę z jogurtem do reszty jogurtu, szybko wymieszać. Natychmiast po tym dodać ubitą śmietanę i tez wymieszać, na końcu dodać wszystkie owoce i lekko połączyć calość. Wylac na biszkopt. Odstawić do stężenia. Górę przyozdobić reszta owoców-- zawsze jakieś nam zostaną.. ew, specjalnie jakieś odłożyć. Kroić bardzo ostrym nożem, żeby owoce nie wychodzily z tortu ale dały się ładnie pokroić.
Smerfetka
Regina51