Sposób przygotowania:
Tort urodzinowy dla ojca
Białka ubijam na sztywno z cukrem pudrem, dodaję do tego po jednym żółtku. Przesiane mąki i proszek powoli wsypuję do reszty kilka razy przemieszam mikserem na najwolniejszych obrotach. Wlewam do wysmarowanej tortownicy której średnica wynosi 20 cm i piekę ok 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. W czasie pieczenia przygotowuję masę budyniową-z 800 ml mleka odlewam pół szklanki i rozrabiam proszek budyniowy, resztę wstawiam do zagotowania, dodaję cukier, w oddzielnym naczyniu rozpuszczam masło. Do gotującego mleka dodaję rozrobiony budyń i masło, energicznie mieszam.Wystudzony biszkopt kroję na 4 części. Na pierwszą wykładam dżem, przykrywam drugą częścią i wykładam masę budyniową, przykrywam następną częścią i wykładam ponownie dżem, przykrywając wszystko czwartą częścią.Do wysokiego naczynia wlewam schłodzone mleko i proszek kremu waniliowego, mikserem ubijam na sztywną masą. Gotowy krem rozsmarowuję na bokach i górze ciasta. Posypuję wszystko wiórkami kokosowymi.