Sposób przygotowania:
Tort z kakao, makiem i wisniami
Biszkopt jasny: Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem oraz mak . Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.Biszkopt ciemny: Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem kakao. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąć na pół Każdego biszkopta naponczować. Masa: Masło miksować z cukrem ok. 20 minut. Wlać spirutus jeszcze kilka minut pomiksować. Masę podzielic na 3 części (ma wyjść 1/2 masa różowa ¼ masa biała ¼ masa ciemna). Do jednej dodac sok z cytryny i wymieszac, do drugiej dodać kakao i zmiksować, do trzeciej wiśnie (najlepiej wrzucac po 1 tak żeby masa się nie zważyła gdy będzie duzo soku można dać mniej niż podałam) Przełożenie tortu:Biszkopt ciemny+ powidła +masa ciemna+ biszkopt jasny + powidła +masa jasna + biszkopt ciemny+ masa różowa _dekoracja. Boki posmarować rozowa masa i posypac orzechami. Smarowanie masą po powidłach może sprawiac pewne trudności można wiec posmarować biszkopt, który miał być na masie, a następnie odwrócic go i przyłożyć na powidła.