Sposób przygotowania:
Tort z kremem i karmelizowaną gruszkąBiszkopt:
Jaja ubijamy z cukrem na puch. Mąkę przesiewamy nad ubitymi jajami i delikatnie mieszamy w jedna stronę. Formę tortową 26 cm wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto biszkoptowe.
Piekę 20 minut w 170 stopniach. Po ostudzeniu kroję biszkopt na trzy placki. Pierwszy placek smaruje kremem, przykładam drugim plackiem i kładę gruszkę karmelizowaną,przykładam trzecim plackiem i na wierzch idzie krem różowy oraz dekoracja różowa.
Krem:
Ubijam śmietanę z cukrem i dodaje partiami mascarpone, dziele na połowę i do jednej części dodaje kakao, a do drugiej barwik czerwony 3 kropelki.
Karmelizowana gruszka:
Gruszki obrałam pokroiłam drobno i na maśle smażyłam, aż lekko zbrązowiały i zmiękły. Gruszki są gotowe więc dodaję cukier, wlewam 2 łyżki wody i dodaję wanilię i gotowe.