Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Książka Kucharska: Torty i ciasta tortowe Madiji

Tort z nektarynkami i winogronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Prosty, lekki, letni torcik

Tort z nektarynkami i winogronem

Składniki:

Tort z nektarynkami i winogronem

 

  • Biszkopt.
  • 5 jajek
  • 5-6 łyżek cukru
  • 5-7 łyżek maki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Reszta;
  • 400 ml śmietany 30 %
  • Pół szklanki cukru
  • 2 nektarynki
  • 20 dag białych winogron
  • 2 łyzeczki zelatyny
  • Wiórki kokosowe
  • Galaretka pomarańczowa

 

Sposób przygotowania:

Tort z nektarynkami i winogronem
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąć na pół. Przygotowac żelatynę i galaretkę. Smietanę ubićz cukrem pudrem. Dodać zimną zelatynę i zmiksować. Posmarować pierwszy biszkopt i przyłożyć drugim. Posmarowac wierzch i boki. Na wierzchu ułożyć owoce. Boki posypac kokosem. Owoce zalac tężęjąca galaretką.