Sposób przygotowania:
Tort z truskawkami 2
Masło miksuję na puch z cukrem na puch. Dodaję po kolei po jednym jajku. Mąkę mieszam z proszkiem i już nie miksuję tylko mieszam łyżką drewnianą. 3/4 ciasta wylewam na tortownicę, a do reszty dodaję mleko i kakao. Nakładam na ciasto jasne. Piekę w 190 st. C przez ok. 45 minut.Sprawdzam patyczkiem do szaszłyków, jeśli jest suchy ciasto jest upieczone. Za pomocą mocnej nitki przecinam wystudzony placek na 3 warstwy. Krem: masło miksuję na puch z cukrem i dodaję po łyżce wystudzony budyń. Kremem przekładam placki. Na dwóch warstwach układam pokrojone w plastry truskawki. Pozostałym kremem smaruję też brzegi tortu. Wierzch polewam polewą czekoladową. Zanim polewa zastygnie boki i brzeg wokół tortu na 1 cm posypuję posypką kakaową, a kolorowymi koraliczkami cukrowymi posypuję sam wierzch tortu. Wstawiam do lodówki na godzinę i podaję.