Sposób przygotowania:
Tortilla wg Elfi
Kurczaka kroję w paseczki. W misce mieszam olej z pieprzem, solą, papryka czerwoną i dorzucam kurczaka - obtaczam i odstawiam na trochę (ok 30min) do lodówki. W tym czasie robię sos: majonez mieszam z jogurtem, solą, bazylią, pieprzem. Czosnek obieram, wyciskam maszynką i dodaję do sosu - całośc mieszam. Teraz przygotowuję resztę składników: Szczypiorek siekam. Pomidorka kroję w kostkę lub w dowolne kawałki. Ogórka myję, obieram, kroję w paseczki. Kapustę pekińską myję i siekam w cienkie paseczki. Cebule obieram i kroję w piórka lub pół talarki. Mięso wyciągam z lodówki i smażę na odrobince oleju aż mięso się ładnie zarumieni. Placki tortilli wkładam na chwile do pieca. Następnie biorę jeden placek i smaruję go sosem na środku. Na to kładę mięso, ogórka, pomidora, kapustę, cebulę, szczypiorek trochę pokruszonego sera Lazur i całość zwijam wg upodobania. Ja lubię zawijać jak krokieta.