mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Tortilla z tuńczykiem i korniszonami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre tortille, wyśmienite nadzienie

Tortilla z tuńczykiem i korniszonami

Składniki:

Tortilla z tuńczykiem i korniszonami

 

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 185g netto
  • 4 gotowe tortille
  • 2 jajka
  • 40g małych korniszonów
  • 2 łyżki kaparów
  • 1 mała sałata lodowa
  • 400g twarożku wiejskiego
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Tortilla z tuńczykiem i korniszonami
Jajka ugotować na twardo,wystudzić. Tuńczyka osączyć z zalewy. Korniszony opłukać i pokroić w małą kostkę. Kapary posiekać. Sałatę oczyścić, umyć i pokroić w cienkie paski. Jajka obrać i pokroić w kostkę. Tuńczyka rozdrobnić widelcem. Serek wymieszać z korniszonami, tuńczykiem, kaparami i jajkami. Masę doprawić na pikantnie solą i pieprzem. Tortille podgrzać. Na każdej położyć sałatę i porcje masy serowej. Tortille zawinąć i zgiąć z jednej strony. Gotowe. Smacznego.