marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Tortille na szybko.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tortille podgrzać na patelni bez tłuszczu,kapary i fasolę czerwoną odsączyć,przyrządzić pastę z reszty dodatków,doprawić,nadziewać placki.

Tortille na szybko.

Składniki:

Tortille na szybko.

 

  • 2-3 gotowe placki tortilli,
  • puszka czerwonej fasoli,
  • 2 łyżki marynowanych kaparów,
  • 1 cebula,
  • 2 garstki suszonych pomidorów w oliwie,
  • przyprawa Tacos-1 szczypta,
  • kilka łodyg szczypioru do dekoracji,
  • pikantna salsa pomidorowa.

Sposób przygotowania:

Tortille na szybko.
Placki tortilli podgrzać na patelni bez tłuszczu z 1-2 min.,szczypiorek umyć,nacinając wzdłuż rurkowate łodygi tak,aby można je rozłożyć i przewiązywać nadziane kawałki tortilli.Dwie duże łyżki kaparów wyjąć i osączyć oraz posiekać.Fasolę wyjąć z puszki i też osączyć na sitku,cebulę,obrać,opłukać,pokroić drobno,pomidory suszone w zalewie rozetrzeć wraz z fasolką i ce- -bulą na pastę,doprawić szczyptą dużą tacos,wymieszać,rozsmar- -owywać na plackach,posypać siekanymi kaparami i ciasno zwijać.Pokroić na 1-2 cm.plasterki,obwiązując szerokimi łodyżkami szczypiorku.Podawać z ostrą salsą pomidorową.