Dania na przyjęcia

Dania na przyjęcia

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Kuchnia Ameryki Łacińskiej z produktami Hortex

Tostadas de verdura y carne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wspaniałe i pyszne meksykańskie danie. Smażona tortilla pszenna, a na niej aromatyczne smażone warzywa w meksykańskich przyprawach oraz delikatna wołowina. Wszystko to udekorowane chrupiącą sałatą, serem, kontrastującą kwaśną śmietaną i awokado.

Tostadas de verdura y carne Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tostadas de verdura y carne

 

  • 1 opakowanie mrożonych warzyw firmy Hortex " Mieszkanka meksykańska"
  • 250 g mielonej wołowiny
  • tortille pszenne (lub kukurydziana)
  • sałata lodowa
  • awokado
  • kwaśna śmietana
  • kolendra (świeża)
  • 1 łyżeczka kuminu
  • 1 łyżeczka płatków chilli
  • sól, pieprz
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Tostadas de verdura y carne
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, podsmażyć wołowinę. Kiedy będzie przyrumieniona dodać warzywa, kumin, płatki chilli, sól i pieprz do smaku. Smażyć jeszcze ok. 6 minut. Całość przełożyć do miseczki. Na patelni o grubym dnie, wlać ok. 3 cm oliwy, rozgrzać . Usmażyć na niej tortille, z obu stron na złoty kolor, przełożyć na ręczniczek kuchenny. Na tak przygotowane tortille ułożyć na środek mieszankę warzywno-mięsną, nią pokrojoną sałatę, starty ser, plaster awokado oraz kleks z kwaśnej śmietany. Udekorować listkami świeżej kolendry.
Tostadas de verdura y carne
Tostadas de verdura y carne
Tostadas de verdura y carne