eliza5519

eliza5519

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 117]

Tradycyjny groch z kapustą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna kapusta z grochem, to tani, prosty w przygotowaniu, sprawdzony przepis, który zawsze się udaje.

Tradycyjny groch z kapustą i grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tradycyjny groch z kapustą i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjny groch z kapustą i grzybami
Kapustę gotujemy w garnku z wodą około trzydzieści minut. Po tym czasie odcedzamy ją i wrzucamy do wysokiej miski. W osobnym garnku gotujemy groch łuskany, według przepisu na opakowaniu. Ziemniaki obieramy, dokładnie myjemy i gotujemy w całości, do momentu, aż staną się miękkie. Do kapusty dodajemy ziemniaki, oraz ugotowany wcześniej przez nas groch. Całość ubijamy tłuczkiem do ziemniaków, dodajemy żółtka z jajek. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki, do momentu osiągnięcia jednolitej masy. Cebulę drobno kroimy i smażymy na patelni z odrobiną masła. Dodajemy ją do całości. Przyprawiamy pieprzem i ziołami. Podajemy na ciepło. Smacznego!!!
Tradycyjny groch z kapustą i grzybami
Do kapusty dodajemy ziemniaki, oraz ugotowany wcześniej przez nas groch. Całość ubijamy tłuczkiem do ziemniaków,
Tradycyjny groch z kapustą i grzybami
Cebulę pokrojoną smażymy na patelni, a następnie dodajemy do całości.
Tradycyjny groch z kapustą i grzybami
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Tradycyjny groch z kapustą i grzybami
Tak gotową kapustę z grochem doprawiamy na koniec do smaku pieprzem innymi ziołami.