Sposób przygotowania:
Tricolore z kurczakiem i sosem pomidorowym
Kurczaka pokroić w kostkę oprószyć solą, pieprzem i oregano odstawić. Paprykę pokroić w paseczki, a cebule i czosnek w kostkę. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Na oleju podsmażyć do zrumienienia kurczaka, następnie odstawić do miseczki. W tym samym garnku podsmażyć cebulę, czosnek, po chwili dodać paprykę. Smażyć razem kilka minut, dodać marchewkę, posolić i dodać kawałki pomidorów. Gdy warzywa zmiękną dodać sos oraz bulion, ziele i liść, dusić razem, aż warzywa będą prawie miękkie. Całość doprawić solą, pieprzem i oregano, na koniec dodać kawałki kurczaka oraz pokrojone na połówki pomidorki, dusić parę minut. Makaron ugotować w osolonej wodzie, przełożyć do sosu i wymieszać.