rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Trójwarstwowy seniczek

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Od czasu gdy pierwszy raz je zrobiłam jest moim ulubionym

Trójwarstwowy seniczek

Składniki:

Trójwarstwowy seniczek

 

  • Ciasto:
  • 2szkl.mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 kostki margaryny
  • 0,5szkl.cukru
  • 2 jajka
  • 1 żółtko

 

  • Masa budyniowa:
  • 1 litr mleka
  • 3 budynie czekoladowe

 

  • Masa serowa:
  • 0,5 kostki margaryny
  • 0,5szkl.cukru
  • 4 serki homogenizowane waniliowe
  • 3 jajka
  • 1 białko
  • 1 budyń śmietankowy

 

  • Polewa czekoladowa
  • Wiórki kokosowe

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Trójwarstwowy seniczek
Zagnieść ciasto i wyłożyć do wysmrowanej i posypanej tarta bułka lub wyłożona papierem do pieczenia.Ugotować czekoladowe i gorace przłozyc na ciasto i równo rozsmarować.Odstawić do wystudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem,stale ucierając dodawać na przemian serki waniliowe i żółtka.Następnie wsypać budyń i wymieszać.Na końcu,lekko mieszając,połączyć z ubitymi na pianę białkami i równo rozsmarować na zimnych budyniach. Wstawić na 50 min. do 180st.C.po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami koksowymi.Wesołych Świąt.