Sposób przygotowania:
Truskawkowa królowa
Ciastka pokruszyć na pył, dodać roztopioną płyną czekoladę i masło/margarynę. Dosypać kakao i dokładnie wymieszać. Formę na tartę należy wyłożyć papierem do pieczenia (oczywiście sam spód), a boki wysmarować olejem (masłem/margaryną). Na tak przygotowaną formę wyłożyć mieszankę z ciastek i dokładnie dociskając wylepić spód i boki, następnie wstawić do lodówki. Truskawki zalać ok 1/4 szkl wody i zagotować, dosładzając do smaku syropem różanym ( kiedy nie jesteśmy w posiadaniu syropu różanego zastępujemy go cukrem i cukrem waniliowym). 2 galaretki zalać ok szklanką wody, odstawić na ok 10 min i wlać do gorących truskawek. Dokładnie całość wymieszać i zmiksować blenderem. Zimny truskawkowy mus wylać na schłodzony spód tarty. Różana panna cotta: 200 ml mleka należy zagotować z 200 ml śmietany 30%, dosłodzić do smaku syropem różanym dodając z niego płatki (jeżeli nie mamy słodzimy cukrem i cukrem waniliowym do smaku) ewentualnie możemy zabarwić kilkoma kroplami czerwonego barwnika. W gorącej mieszaninie rozpuszczamy 3 łyżeczki żelatyny. Schłodzić i wylać na truskawki. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Kiedy wszystko ładnie stężeje udekorować wedle własnego uznania i gustu bitą śmietaną i truskawkami.