alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Truskawkowy przekładaniec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sezonowe, na lato, kaloryczne

Truskawkowy przekładaniec

Składniki:

Truskawkowy przekładaniec

 

 

Sposób przygotowania:

Truskawkowy przekładaniec
Ciasto: wymieszać cukry i utrzeć z jajkami. utrzeć na gładką masę z mąkami i proszkiem do pieczenia. Piec w temp. 200 st. C przez 25 minut. Po czym ostudzić i przekroić na pół. Przełożyć kremem: połowę truskawek zmiksować z cukrem i sokiem z cytryny. Wymieszać z rozpuszczoną żelatyną. Po czym wymieszać ze śmietaną, która ma 22% tłuszczu. Odstawić do lekkiego stężenia. Po czym ubić śmietanę o zawartości 36% tłuszczu i wymieszać ją dokładnie z masą. Dosypać resztę truskawek. Schłodzić. Przekładać biszkopt, kiedy masa będzie lekko tężeć.