Sposób przygotowania:
Truskawkowy wymysł Di (sernik na zimno)
Galaretkę należy rozpuścić w wodzie (wg przepisu z opakowania) i schłodzić w lodówce (aby odrobinę zastygła). Żelatynę rozmieszać w 50-100 ml wrzącej wody.. Śmietankę ubić na sztywno (z cukrem pudrem i śmietan-fixem).
Serki połączyć z 1/2 ubitej śmietany i wsypać około 1 łyżki cukru (można nie dosładzać). Powoli dodać ostudzoną żelatynę i całość dokładnie wymieszać. Serek naturalny zmiksować z pozostałą śmietanką i 1 łyżką pudru.
Kilka truskawek odłożyć do dekoracji a resztę pokroić w kostkę.
Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć warstwą biszkoptów ( każde ciastko maczać w galaretce). Na biszkoptach kolejno układać: masę z serków truskawkowych, ciastka maczane w galaretce, masę z serka naturalnego i pokrojone truskawki.
Pozostałą galaretę zmiksować tak, aby powstała pianka (musi być odrobinę stężała) i posmarować nią owoce. Formę wstawić do lodówki na około 10 minut (aby pianka zrobiła się lekko sztywna, ale nie do końca) i po tym czasie udekorować odłożonymi truskawkami.
Ciasto ponownie schłodzić, aby całkowicie zastygło.
Serki połączyć z 1/2 ubitej śmietany i wsypać około 1 łyżki cukru (można nie dosładzać). Powoli dodać ostudzoną żelatynę i całość dokładnie wymieszać. Serek naturalny zmiksować z pozostałą śmietanką i 1 łyżką pudru.
Kilka truskawek odłożyć do dekoracji a resztę pokroić w kostkę.
Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć warstwą biszkoptów ( każde ciastko maczać w galaretce). Na biszkoptach kolejno układać: masę z serków truskawkowych, ciastka maczane w galaretce, masę z serka naturalnego i pokrojone truskawki.
Pozostałą galaretę zmiksować tak, aby powstała pianka (musi być odrobinę stężała) i posmarować nią owoce. Formę wstawić do lodówki na około 10 minut (aby pianka zrobiła się lekko sztywna, ale nie do końca) i po tym czasie udekorować odłożonymi truskawkami.
Ciasto ponownie schłodzić, aby całkowicie zastygło.