aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Trzy bit kokosowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Kokosowa wersja trzy bita polecam na każdą okazję.

Trzy bit kokosowy

Składniki:

Trzy bit kokosowy

 

  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyża proszku do pieczenia
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • Krem:
  • 30 dag wiórek kokosowych
  • 1400 ml mleka
  • 2 szt margaryny
  • 2 szt budynie śmietankowe
  • 6 łyżek cukru
  • DODATKOWO:
  • 3 opakowania herbatników
  • do dekoracji wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Trzy bit kokosowy
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia żółtka i olej. Mieszamy i wylewamy na blachę. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach. Blacha 25/36. Krem: Dwie szklanki mleka zagotowujemy i zalewamy nim wiórki kokosowe, odstawiamy na chwilę, aby napęczniały. Z pozostałego mleka gotujemy budyń z cukrem według przepisu na opakowaniu budyniu. Studzimy go, a następnie mieszamy z napęczniałym kokosem i łączymy z utartymi margarynami. Masę dzielimy na 5 części. Przełożenie ciasta: Biszkopt-krem-herbatniki-krem-herbatniki-krem-herbatniki-krem-herbatniki-krem posypany kokosem