Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Tuńczyk na wieży:)

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Mój pomysł na podanie przystawki z sałatki.

Tuńczyk na wieży:)

Składniki:

Tuńczyk na wieży:)

 

  • chleb tostowy
  • pol szklanki ryżu do ugotowania
  • puszka tuńczyka w oleju
  • ok.10 oliwek zielonych
  • 2 cale papryki konserwowe grillowane
  • majonez
  • sos słodki chilli
  • sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy w torebce(Prymat)
  • sol
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Tuńczyk na wieży:)
Chleb tostowy obkrajamy ze skorki,rozwalkowujemy na cienko,wykrajamy zabki,formujemy wieze,spinamy wykalaczka i zapiekamy w 150 stopniach 5-10 min. Gotujemy pol szklanki ryzu,tunczyka odsaczamy z oleju,papryke kroimy w kostke,oliwki w plasterki,wszystko laczymy razem dodajemy majonez,lyzeczke sosu chilli,lyzeczke sosu greckiego,doprawiamy sola i pieprzem. Gotowa salatka napelniamy przygotowane wczesniej wieze.