malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Tuńczyk z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tuńczyk nie musi być smaczny wyłącznie w sałatce. Świetnie smakuje też podany na ciepło z różnymi innymi składnikami.

Tuńczyk z warzywami

Składniki:

Tuńczyk z warzywami

 

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
  • 1/2 opakowania makaronu muszelki,
  • 1/3 kalafiora,
  • 1/3 brokułów,
  • 4 marchewki,
  • 1 szklanka śmietany 18 %,
  • szczypta papryki słodkiej i szczypta ostrej,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki startego sera mozzarella.

Sposób przygotowania:

Tuńczyk z warzywami
Brokuły, kalafior i marchewki kroimy na półtwardo, marchewki kroimy w słupki a kalafior oraz brokuły na małe części. Rozgrzewamy na patelni 2 łyżki oleju i wrzucamy warzywa oraz rozdrobnionego tuńczyka, dodajemy przeciśnięty czosnek, śmietankę, paprykę słodką i ostrą, solimy, pieprzymy, dodajemy chwilę dusimy i podajemy z makaronem ugotowanym na półtwardo.