Sathi

Sathi

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Tuńczykowa sałatka kalarepkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kalarepka, kukurydza, ogórek i sałata pekińska... w towarzystwie jajka i tuńczyka. Wszystko przemieszane zaś kaszą jęczmienną.

Tuńczykowa sałatka kalarepkowa

Składniki:

Tuńczykowa sałatka kalarepkowa

 

Sposób przygotowania:

Tuńczykowa sałatka kalarepkowa
Do miski dajemy kaszę, kukurydzę, ogórka. Tuńczyka odsączamy z wody i również dodajemy. Kalarepę obieramy z wierzchniej skórki i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Tak startą przesmażamy na maśle. Czekamy aż przestygnie. Jajko również ścieramy na tarce. Liście sałaty pekińskiej skrawamy na mniejsze kawałeczki. Inulinę rozpuszczamy w wodzie, mieszamy, dodajemy do majonezu i znów mieszamy. Do miski dodajemy kalarepkę, sałatę, jajko i majonez. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy solą, białym pieprzem, suszoną pietruszką i majerankiem. Solidnie mieszamy. Smacznego. :)