vodo6565

vodo6565

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

tuńczykowe pierogi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

mój ulubiony tuńczyk któwy jest podawany wraz z pierogami polecam smakuje wyśmienicie

tuńczykowe pierogi

Składniki:

tuńczykowe pierogi

 

  • 4 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 1 szklanka ciepłej wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka oleju
  • 3 puszki tuńczyka
  • 4 jaja
  • 300 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

tuńczykowe pierogi
Najpierw wszystkie składniki połączyć i wyrobić cisto. Następnie przechodzimy do przygotowywania farszu. Jajka ugotować na półtwardo i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Następnie dodać tuńczyka i starty już żółty ser. Doprawiamy do smaku. Ciasto minimalnie podsypujemy i rozwałkowujemy na grubość około 3 mm. Za pomocą szklanki wycinamy po kolei krążki nakładamy na nie po łyżce farszu i sklejamy. Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 3 minuty.