Sposób przygotowania:
Tygrys
Biszkopt: Margarynę, kakao, cukier , 6 łyżek wody rozpuścić , zagotować i ostudzić. Zimną masę zmiksować z dżemem , żółtkami oraz mąką wymieszana z proszkiem do pieczenia. Na końcu wymieszać z ubitymi białkami. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Zimne ciasto przeciąć na pół.Masa: 2 szklanki mleka zagotować , a w pół szkl mleka rozmieszać żółtka , mąki wlać do gotującego się mleka , ugotować budyń i ostudzić. Jedną szklankę mleka zagotować i gorącym zalać kokos. Odstawić do wystygnięcia. Miękką margarynę utrzeć , dodać budyń oraz kokos . Do smaku można dodać spirytus . Warstwy: 1 część ciasta - 1/2 masy - warstwa herbatników - masa krówkowa - warstwa herbatników - 1/2 masy - 2 część ciasta - polewa