Sposób przygotowania:
Tymbaliki z dorsza
Filety z dorsza przypraw solą,pieprzem i piecz 10 min w nagrzanym do temp.170`C piekarniku lub gotuj 10 min w bulionie.Warzywa oczyść i gotuj przez 15 min w bulionie,na ostatnie 3 min włóż także pozbawione ogonów krewetki.Bulion przecedź przez sito,przypraw solą i sokiem z cytryny,zagotuj,zdejmij z ognia i dodaj żelatynę.Mieszaj całość do rozpuszczenia żelatyny i odstaw w chłodne miejsce.Ugotowane marchewki i pietruszkę pokrój w słupki, a awokado w plasterki.
Do pojemników na tymbaliki,np.filiżanek do kawy espresso,wlej odrobinę gęstniejącego bulionu,następnie włóż cząstkę dorsza,krewetkę,warzywa i plasterek awokado.Zalej całość bulionem i odstaw do zgęstnienia.Tymbaliki wyjmij z foremek i podawaj z cytryną lub chrzanem.
Do pojemników na tymbaliki,np.filiżanek do kawy espresso,wlej odrobinę gęstniejącego bulionu,następnie włóż cząstkę dorsza,krewetkę,warzywa i plasterek awokado.Zalej całość bulionem i odstaw do zgęstnienia.Tymbaliki wyjmij z foremek i podawaj z cytryną lub chrzanem.