Sposób przygotowania:
Ucierane ciasteczka z orzechami
W misce ucieramy masło z cukrem na krem do utartego masła dodajemy na zmianę po jednym jajku i po porcji mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Do gładkiego ciasta dodać rodzynki, migdały(które możemy wcześniej uprażyć na patelni, choć nie jest to konieczne)oraz obie czekolady pokrojone w dość duże kawałki, delikatnie wszystko wymieszać. Blaszki na których będziemy piec ciastka wysmarować tłuszczem i kłaść łyżką małe porcje ciasta które trzeba lekko rozpłaszczyć i rozciągnąć, nadając im w ten sposób kształt ciastek na koniec w każde ciastko poukładać orzeszki w czekoladzie lekko je wciskając. Piec około 15 minut w temp 180-190st, po upieczeniu ciastka zostawić jeszcze kilka minut na blaszce do przestudzenia i dopiero potem je delikatnie ściągać.
kołczu
cherry
msewka
Netka
Natala1210
marietta