Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto z budyniem i jabłkami
Ciasto.: Margarynę ucieramy z żółtkami i cukrem.,a białka ubijamy na sztywną pianę . Dodajemy do margaryny mąki i proszek do pieczenia. Pod koniec mieszamy z ubitymi białkami. Szykujemy blaszke . 3/4 ciasta wykładamy na wyłożoną posmarowaną folię w blaszce . Masa jabłkowa: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odciskamy odsoku. Dodajemy do nich mąkę ziemniaczaną i cynamon. Mieszamy iwykładamy na ciasto. Masa budyniowa; W litrze mleka gotujemy budynie z dodatkiem 1/2 szklanki cukru. Gorący budyń wylewamy na warstwę masy jabłkowej. Na niego ścieramy pozostałe ciasto. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku przez 50 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem