Sposób przygotowania:
Ucierane z jagodami i czereśniami
Miękką margarynę utrzeć z cukrem. Potem dodać jajko, dobrze wymieszać i tak aż do ostatniego jajka. Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiać przez sitko do miski z masą i wymieszać.
Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypać odrobiną bułki tartej i wyłożyć owoce.
Najpierw wydrylowane czereśnie a potem jagody ( można lekko docisnąć ).
Ciasto piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Upieczone posypać cukrem pudrem.
Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypać odrobiną bułki tartej i wyłożyć owoce.
Najpierw wydrylowane czereśnie a potem jagody ( można lekko docisnąć ).
Ciasto piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Upieczone posypać cukrem pudrem.