zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Ucierane z jagodami i czereśniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pyszne ciasto sezonowe czyli z jagodami i czereśniami. Można dać inne owoce ale to połączenie jest rewelacyjne.

Ucierane z jagodami i czereśniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ucierane z jagodami i czereśniami

 

Sposób przygotowania:

Ucierane z jagodami i czereśniami
Miękką margarynę utrzeć z cukrem. Potem dodać jajko, dobrze wymieszać i tak aż do ostatniego jajka. Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiać przez sitko do miski z masą i wymieszać.

Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypać odrobiną bułki tartej i wyłożyć owoce.

Najpierw wydrylowane czereśnie a potem jagody ( można lekko docisnąć ).

Ciasto piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Upieczone posypać cukrem pudrem.  
Ucierane z jagodami i czereśniami
przygotwac ciasto ucierając margarynę z cukrem i dodać mąkę
Ucierane z jagodami i czereśniami
do wyłożonej papierem tortownicy wyłożyć ciasto
Ucierane z jagodami i czereśniami
na ciasto wyłożyć przygotwane jagody i czereśnie
Ucierane z jagodami i czereśniami
ciasto upiec i wystudzić a potem posypac cukrem pudrem

Tagi:

jajko tarta jajka