eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1771]

Udka duszone Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszne mięsko z kurczaka na obiad.

Udka duszone Eli

Składniki:

Udka duszone Eli

 

  • 5 udek z kurczaka
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 cebula
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżka papryki słodkiej w proszku
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej w proszku
  • olej do smażenia
  • mąka pszenna do zagęszczenia sosu

Sposób przygotowania:

Udka duszone Eli
Umyte udka osuszyć i obsmażyć na gorącym oleju.Dodać pokrojone pieczarki,posiekaną cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek,przyprawę do kurczaka,paprykę ostrą,słodką ijeszcze chwilę przesmażyć.Udka podlać wodą i dusić do miękkości.Miękkie udka wyjąć i przykryć folią aluminiową,żeby nie wystygły.Mąkę rozprowadzić wodą,wlać do sosu,mieszając i chwilę gotować.Smacznego!