evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Udka garam masala

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne,aromatyczne,soczyste i ostre mięsko Polecam :-)

Udka garam masala Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Udka garam masala

 

  • Na dwie porcje :
  • 2 udka z kurczaka
  • Na marynatę udek:

 

  • 4 łyżki śmietana 18%
  • 2 łyżeczki przyprawa garam masala
  • 3 łyżki oliwa
  • 1 łyżeczka papryka czerwona w proszku
  • 1 łyżeczka czosnek granulowany
  • 1 płaska łyżeczka sól morska
  • 1/2 łyżeczka papryka ostra w proszku
  • pieprz czarny ok. 1/2 łyżeczki
  • Ponadto:
  • Naczynie żaroodporne lub blaszka
  • olej do wysmarowania naczynia
  • folia aluminiowa lub pokrywa

Sposób przygotowania:

Udka garam masala
Z w/w przypraw robimy marynatę w misce,mieszamy. Umyte,osuszone udka przecinamy na pół w zgięciu. Smarujemy je marynatą i chłodzimy w lodówce około 1h żeby przeszły przyprawami. Po tym czasie wyjmujemy i przekładamy do naczynia żaroodpornego lub( blaszkę )wysmarowanego olejem.Przykrywamy i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180*C (trzecia półka od góry-grzanie góra) około 45 minut.Pod koniec pieczenia odkrywamy i zapiekamy do zarumienienia się udek.....
Udka garam masala
Z w/w przypraw robimy marynatę w misce,mieszamy...
Udka garam masala
Smarujemy je marynatą i chłodzimy w lodówce około 1h żeby przeszły przyprawami..
Udka garam masala
Po tym czasie wyjmujemy i przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.Przykrywamy i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180*C (trzecia półka od góry-grzanie góra) około 45 minut.Pod koniec pieczenia odkrywamy i zapiekamy do zarumienienia się udek.....