kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Udka gotowane z mrożoną dynią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne udka z kurczaka, podsmażone na oleju, a następnie gotowane do miękkości z dynią i ziołami. Polecam na obiad np. z makaronem i surówką.

Udka gotowane z mrożoną dynią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka gotowane z mrożoną dynią

 

Sposób przygotowania:

Udka gotowane z mrożoną dynią
Udka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na pół. Myjemy oregano i rozmaryn również osuszamy. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na talerz wsypujemy mąkę i obtaczamy w niej udka. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy, kładziemy mięso i obsmażamy z każdej strony na rumiano. Wkładamy do garnka z gotującą się wodą. Na tej samej patelni smażymy pokrojoną cebulę i czosnek, przekładamy do garnka z mięsem. Dodajemy mrożoną dynię i zioła. Gotujemy do miękkości i dodajemy przyprawy do smaku.
Udka gotowane z mrożoną dynią
Umyte i osuszone udka kroimy na cztery części.
Udka gotowane z mrożoną dynią
Obraną z łusek cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę.
Udka gotowane z mrożoną dynią
Udka drobiowe dokładnie obtaczamy z każdej strony w mące
Udka gotowane z mrożoną dynią
Udka smażymy na rozgrzanym oleju a następnie gotujemy.