Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Udka kurczaka po koszycku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Udka umyć, osuszyć, doprawić solą i pieprzem. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na

Udka kurczaka po koszycku

Składniki:

Udka kurczaka po koszycku

 

  • 1  kg udek z kurczaka
  • 2 średnie cebule
  • 2 i 1/2 łyżki masła
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 200 ml kwaśnej śmietany 18%
  • łyżka mąki
  • 1/2 łyżeczki słodkiej sproszkowanej papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Udka kurczaka po koszycku
Udka umyć, osuszyć, doprawić solą i pieprzem. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, dodać przecier i sproszkowaną paprykę. Dodać udka, odrobinę wody i dusić pod przykryciem około 60 minut. Dodać śmietanę z rozprowadzoną w niej łyżką mąki, zagotować. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.