Sposób przygotowania:
Udka kurczaka z warzywami i kaszą
Kaszę jęczmienną opłukać, osączyć. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić wzdłuż na połówki. Marchewki oczyścić, obrać, umyć i pokroić w plasterki. Por oczyścić i pokroić w plasterki. Szalotki obrać, opłukać, osuszyć i posiekać w krążki. Cukinię wyszorować i pokroić na plasterki. W dużym garnku rozgrzać olej, dodać kurczaka i smażyć 3minuty, przewrócić na drugą stronę i smażyć 2minuty. Wlać rosół, wsypać kaszę, dodać ziemniaki, marchewkę, por, szalotki, koncentrat pomidorowy i liść laurowy. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować na małym ogniu przez 30minut. Dodać cukinię, natkę pietruszki i gotować kolejne 20minut. Usunąć liść laurowy. W misce wymieszać mąkę z 4 łyżkami wody, dodać do dania, wymieszać, gotować 5 minut ciągle mieszając na mały ogniu. Doprawić solą i pieprzem. Podawać na gorąco.