Sposób przygotowania:
Udka majonezowo- grzybowe
Udka myję i osuszam ręcznikiem kuchennym. Nacieram vegetą, obiema paprykami i smaruję przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zawijam w folię spożywczą i odkładam na godzinę do lodówki.Grzyby moczę i gotuję. Studzę. Cebulę kroję w kostkę i smażę na maśle. Do miski rozdrabniacza wkładam grzyby, cebulę, suszone pomidory i majonez, sól i pieprz i krótko rozdrabniam, tak,żeby pozostały małe kawałeczki. Na każdym udku podważam skórkę, tak by jej całkowicie nie oderwać i wkładam łyżkę farszu. Skórkę naciągam,smaruję olejem i wyrównuję.Piekłam w piekarniku halogenowym 50 min. a w piekarniku kuchenki 60 min. w 180*C.
monikaT83