Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Udka w imbirze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Udka w imbirze

Udka w imbirze

Składniki:

Udka w imbirze

 

  • 10 małych podudzi z kurczaka
  • 2 laski kandyzowanego imbiru w syropie
  • 4 łyżki kandyzowanego syropu imbirowego
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki ziaren sezamu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

 

Sposób przygotowania:

Udka w imbirze
W naczyniu żaroodpornym układamy udka. Ucieramy imbir z czosnkiem, syropem, sosem sojowym i oliwą, dodajemy ziarna sezamu, polewamy tym udka i pieczemy pod przykryciem.