katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Udka w warzywnym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Udka w sosie do obiadu . .

Udka w warzywnym sosie

Składniki:

Udka w warzywnym sosie

 

Sposób przygotowania:

Udka w warzywnym sosie
Udka myjemy, dzielimy na połowy, obtaczamy w mące i obsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojoną cebulę i podlewamy wodą albo bulionem. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i dodajemy do mięsa. Solimy i dusimy. Paprykę oczyszczamy, myjemy i kroimy na kawałki. Dodajemy do reszty. Doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy śmietanę. Jeśli trzeba sos zagęszczamy mąką. Natkę pietruszki opłukujemy, drobno siekamy, posypujemy całość i mieszamy.