Sposób przygotowania:
Udka z kurczaka w panierce
Czosnek przecisnąć,wymieszać z maślanką,olejem,syropem klonowym,pieprzem,papryką i solą.Do marynaty włożyć udka,przykryć i wstawić do lodówki na min.2godz.a najlepiej na całą noc.
Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia,jajkami,mlekiem i z taką ilością wody by powstało ciasto nieco gęściejsze od naleśnikowego,przyprawić pieprzem kajeńskim i papryką i odstawić na 30min.Płatki kukurydziane zgnieść rozwałkowując je w woreczku foliowym wałkiem,a następnie wymieszać je z bułką tartą.Kurczaka wyjąć z marynaty,osączyć,zanurzać w cieście ,a następnie obtoczyć w przygotowanej panierce i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.
Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia,jajkami,mlekiem i z taką ilością wody by powstało ciasto nieco gęściejsze od naleśnikowego,przyprawić pieprzem kajeńskim i papryką i odstawić na 30min.Płatki kukurydziane zgnieść rozwałkowując je w woreczku foliowym wałkiem,a następnie wymieszać je z bułką tartą.Kurczaka wyjąć z marynaty,osączyć,zanurzać w cieście ,a następnie obtoczyć w przygotowanej panierce i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.
Jojo
Doro
luna
jovi
YoAska